Vragen

Zo werkt het

Wanneer u op het varken klikt kunt u direct uw vleespakket bestellen. Op het moment dat het hele varken is verkocht, gaat het proces van slacht tot levering beginnen. Alle fases van het proces worden door ons met zorg en nauwkeurigheid verzorgd. Uiteindelijk wordt het varken door onze ambachtelijke slagers verwerkt tot vacuüm verpakte orties die zijn afgestemd op de samenstelling van uw huishouden. Stickers geven aan welk soort vlees het betreft. Ook wordt de houdbaarheidsdatum aangegeven. Diep gekoeld, dus vers, wordt het varkensvlees in een retour-koelbox verzonden. Ons hele team, van boer tot ambachtelijk slager, stelt alles in het werk om u te laten genieten van een (h)eerlijk duurzaam stukje varkensvlees.

U weet precies wanneer u uw vleespakket kan verwachten

Is het varken verkocht dan houden wij u via e-mail gedurende het gehele proces op de hoogte. U weet exact wanneer het varken verkocht is. Ook brengen wij u op de hoogte van de slacht, verwerking en verzending van uw pakket. Uiteindelijk ontvangt u een mail van de bezorgservice die specifieke informatie geeft over de uiteindelijke aflevering. Natuurlijk kunt u een voorkeur opgeven voor de dag van aflevering.

Verzendkosten?

Onze prijs is transparant, zo weet u precies wat u voor uw vlees betaalt. Wij bezorgen door heel Nederland en brengen daarvoor de normale verzendkosten van € 7,95 in rekening. Levering zal plaatsvinden op:
vrijdag (17:30 - 22:00)
zaterdag (08:00 - 13:00)

Is het vleespakket eenvoudig te bewaren?

Ons vlees wordt vers geleverd. Dat wil zeggen dat het, nadat het ambachtelijk verwerkt is tot mooie porties, niet wordt ingevroren. Hierdoor kunt u het vlees maximaal een half jaar in uw vriezer bewaren. Wij verpakken ook op een duurzame manier en maken geen gebruik van de milieuonvriendelijke piepschuimbakjes. De inhoud van het vleespakket past hierdoor prima in één vak of lade van een gemiddelde vriezer. Etiketten vertellen u om welke vleessoort het gaat.

Is dit (h)eerlijke varkensvlees duurder?

Een tweepersoons vleespakket kost € 99,50 voor circa 8 kilo. Doordat u het vlees direct van de boer ontvangt, betaalt u aanzienlijk minder dan in de winkel. We hebben we het nog niet eens over het verschil in smaak en kwaliteit van dit duurzame vlees. Bij ons kost mals vlees van echte buitenvarkens slechts € 12,43 per kilo. U ontvangt 27 maaltijden voor twee personen en betaalt hiervoor slechts € 1,84 per persoon per maaltijd. Zo hoeft topkwaliteit niet duur te zijn!

Waarom smaakt dit vlees zo bijzonder?

Aan duurzaam en smaakvol varkensvlees gaat een heel natuurlijk dierenleven vooraf. Deze manier van leven bepaalt de smaak en kwaliteit van het vlees. Het vlees van buitenvarkens onderscheidt zich doordat de beesten in een natuurlijke omgeving leven en ontwikkelen. Dit vindt u terug in de structuur en samenstelling van het vlees. Dit vlees is niet te vergelijken met het varkensvlees dat u in de winkels koopt. In het kort: onze varkens van een speciaal gefokt varkens ras, krijgen alle tijd om op een natuurlijke manier in de buitenlucht op te groeien. Zij hebbende ruimte om te bewegen en zich te gedragen zoals al een varken zich behoort te gedragen. Niets is leuker dan daar naar te kijken. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de gezondheid van de dieren. Preventieve antibiotica of hormonen worden niet gebruikt. Het feit dat het een door ons zelf gefokt ras is, maakt dat de dieren resistent zijn voor de ziektekiemen die op het bedrijf aanwezig zouden kunnen zijn. Dieren die onverhoopt toch ziek worden, laten we in afzondering genezen. Na een mooi leven worden onze varkens respectvol en in alle rust geslacht. Ze worden keurig en goed beschermd vervoerd, geen massale toestanden! Uiteindelijk worden zij, apart van de andere varkens, op een kalme diervriendelijke ambachtelijke manier geslacht.

Wilt u meer bestellen, zoals een staartje?

Wij gooien niets van onze varkens weg. Delen van het varken die wij niet kunnen verdelen over alle pakketten worden afzonderlijk verkocht. Heeft u wensen, dan kunt die bij uw bestelling aangeven.

U wilt een kijkje komen nemen?

U bent van harte welkom om de varkensboerderij te bezoeken. Graag laten wij u kennismaken met onze beesten. U kunt met eigen ogen zien hoe onze varkens zich in de modderpoelen, op de weides en met de biggenbar vermaken, of zien hoe andere varkens genieten van de comfortabele beschutting die de hooiberg biedt. Heeft u interesse, maak dan wel eerst eventjes een afspraak, zodat wij het een en ander kunnen combineren en onze dieren minimaal worden gestoord.

Nee, ons vlees mag het keurmerk biologisch niet dragen

Om het keurmerk biologisch vlees te mogen dragen zijn wij verplicht aan veel voorwaarden te voldoen. Wij voldoen aan veruit de meeste van deze voorwaarden.
  • Onze varkens leven in een natuurlijke omgeving, buiten!
  • Onze varkens kunnen gebruik maken van buitenverblijf, waar ze alle ruimte hebben om droog en comfortabel te bewegen en te liggen.
  • Onze varkens eten speciaal voor ons ontwikkeld eikeltjesvoer
  • Wij gebruiken geen preventieve antibiotica. Pas wanneer de conditie van onze dieren erom vraagt, krijgen zij dit toegediend. Zieke dieren kunnen wij tijdelijk afzonderen.
  • Wij couperen, als een van de weinigen, geen staarten.
  • Wij maken op geen enkele manier gebruik van genetische modificatie.

Daarom smaakt ons vlees beter dan biologisch en mag het toch geen biologisch vlees heten!

Wat gebeurt er wanneer ik bij aflevering niet thuis ben?

Mocht u op de dag van aflevering niet thuis zijn, dan wordt het vleespakket bij de buren aangeboden.

Zij zullen het vervolgens op een koele plek (koelbox) voor u kunnen bewaren.

Weet u van de te voren dat u op de dag van aflevering niet thuis bent, geeft u dit dan zo snel mogelijk aan ons door, zodat wij een en ander kunnen aanpassen, of een ander afleveradres kunnen regelen.

Heeft u vakantieplannen? Bestel gerust uw vleespakket. Wij zorgen ervoor dat u het pakket nog voor of net na uw afwezigheid geleverd krijgt.
Staat uw vraag er niet bij? Aarzelt u niet hem aan ons te stellen en neem contact met ons op, wij staan voor u klaar en beantwoorden graag uw vraag!