Wil jij ook ouderwets (h)eerlijk vlees eten?

Van rund, kip tot varken en direct van de boer.

  • Direct van de boer, bij u thuis bezorgd (Ook ’s avonds)
  • Een eerlijke prijs voor u én voor de boer
  • Honderden tevreden klanten met een gem. waardering van 9.6
  • Net zo voordelig als in de supermarkt

    Bekijk het volledige aanbod    
SamenEenKoeKopen was reeds te zien in uitgaven van:

Nieuw!!
Nu ook (h)eerlijk Rund-, varkens en kippenvlees apart bestellen

read-on

Vleessoorten

Varkensvlees

Varkenspakket
Varkenspakket
Het product Varkenspakket is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Vlees van robuuste buitenvarkens
De biggen worden op de boerderij geboren en groeien op bij hun moeder, wanneer de koude in de winter het toestaat leven de varkens het gehele jaar buiten in de weide en modderpoel met vijver. Natuurlijk hebben zijn ook buiten een heerlijk verblijf waar ze naar eigen keuze binnen lekker kunnen luieren en slapen.

Het vlees is steviger qua bite en donkerder van kleur en rijker van smaak.

Geen stress
Omdat wij op alle fronten optimale dierenwelzijn in acht nemen, ervaren onze dieren geen stress, dit is natuurlijk fijn voor onze dieren maar dit levert ook een aanzienlijke bijdrage in de superieur kwaliteit van ons luxe vlees.

Puur vlees
Al het vlees van onze dieren is 100% vrij van antibiotica, geur-, kleur- en smaakstoffen, tevens 100% glutenvrij. Dit varkensvlees krimp niet in de pan en spekjes kunt u weer écht bakken.

Inhoud 1, 2 of 3 persoons vleespakket:
Varkenshaas Medalion
Filetlapjes
Schouder Karbonade
Rib Karbonade
Rollade
Schnitzels
Hamlappen
Speklappen
Nasi Bami Vlees
Saucijsjes
Gehakt
Vet Gezouten Spek
Gerookt Spek
Rookworst
Droge metworst
Al het vlees is vacuüm verpakt en voorzien van labels
€ 59.95
Varkenshaas
Varkenshaas
Het product Varkenshaas is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De varkenshaas ligt aan de binnenzijde van de haaskarbonade en is het onderste deel van de complete varkenshaas. De varkenshaas is aan de voorkant dik en rond en wordt naar achteren toe steeds dunner.

Tip ij het bakken: Slag het dunne achtereinde om naar voren en zet dit vast met een touwtje. Op die manier is de haas overal even dik en wordt de garing van het hele stuk mooi egaal. Het is een botermalse reep vlees en wordt veel gebruikt om kort te bakken, maar ook voor fondue en gourmet.
€ 3.94
Haas karbonade
Haas karbonade
Het product Haas karbonade is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De haaskarbonade wordt gesneden van het laatste deel van de karbonadestreng, het gedeelte waar geen rib meer zit. Er zit een mooi stukje varkenshaas aan, zo komt hij aan zijn naam. In de karbonade zit een klein T-vormig stukje bot. Haaskarbonade is de magerste karbonadesoort. Het vlees is blank van kleur en heeft veel smaak.

Hoe bak je karbonade: haaskarbonade
De haaskarbonade is het lekkerst als u hem kort bakt in de koekenpan. Schroei de karbonades aan beide kanten snel dicht in een hete koekenpan. Zet het vuur lager en laat de karbonade tussen de 8 en 10 minuten garen. Ook lekker: grillen op de grillplaat of in de oven.
€ 2.78
Schouderkarbonade
Schouderkarbonade
Het product Schouderkarbonade is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Schouderkarbonade is eigenlijk het verkeerde woord voor dit mooie vlees want het komt uit de nek van het beestje. Je zou dus ook een flink stuk procureur kunnen halen en daar zelf dikke karbonades uit kunnen snijden.

De schouderkarbonade heeft na de halskarbonade het meeste vet en daardoor ook veel smaak. Hij wordt gesneden uit de intensief gebruikte spiermassa rond de schouder en is dus wat taaier.

Het advies is dan ook om deze karbonade wat langer te bakken (circa 15 minuten). En dan heb je een van de lekkerste en sappigste karbonades die je kunt wensen. Hij heeft weinig been; zonder been ‘verandert’ deze karbonade in schouderfilet.
€ 2.13
Rib karbonade
Rib karbonade
Het product Rib karbonade is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De Ribkarbonade Zit tussen de schouder- en haaskarbonade. Het is een malse en relatief magere karbonade, maar met een verfijnde vetdooradering en een vetrandje aan de zijkant. Niet al te lang bakken (7-8 minuten), mag van binnen nog licht-rosé zijn. De karbonade bevat een ribbeentje dat bij ons altijd schoon gesneden is. Omdat we met de hand uitbenen, zult u geen splinters in de karbonade aantreffen.
Ook bacon en de Cordon bleu worden van de ribkarbonade gemaakt.lang
€ 2.78
Hamlappen
Hamlappen
Het product Hamlappen is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Er worden wat dikkere lappen van de fricandeaudelen gesneden. Aan de hamlap kan een klein streepje spek zitten. Dat doet niets af aan de kwaliteit. In tegendeel. Een beetje spek maakt een hamlap al snel wat minder droog en des te smaakvoller
€ 1.58
Schnitzel ongepaneerd
Schnitzel ongepaneerd
Het product Schnitzel ongepaneerd is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Een varkensschnitzel is een dun lapje vlees, dat is platgeslagen. Het is afkomstig van de varkensham of fricandeau.

Schnitzels zijn ‘met de draad mee’ van een stuk fricandeau gesneden, hierdoor trekt het vlees tijdens de bereiding niet krom. Deze ongepaneerde schnitzels altijd even door de bloem wentelen voor het bakken voor een mooi eind resultaat.
€ 1.42
Speklappen
Speklappen
Het product Speklappen is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De speklap wordt gesneden van de buik van het varken. De mooiste variant is de speklap waar geen kraakbeen meer in zit en waarvan het zwoerd is verwijderd. Onze speklappen hebben een hge mate van bevleesdheid wat aangeeft dat dit gaat om een perfecte kwaliteit van de speklap.

Speklappen kunnen natuurlijk gebakken maar ook gestoofd of gesmoord worden. Reken dan een bereidingstijd van minimaal 35 tot 40 minuten.

Speklappen worden vaak gemarineerd. Een lekkere variant. Op deze manier zijn ze ook meteen op smaak op de barbecue. Pas wel op met speklappen op de barbecue. Het uitlekkende spekvet veroorzaakt vaak grote vlammen die het vlees verbranden en de heerlijke smaak te niet doen.
€ 1.19
Verse varkens worst grof
Verse varkens worst grof
Het product Verse varkens worst grof is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Verse worst is in Nederland vooral bekend in de varianten fijne worst, grove worst en als saucijs.

Dit is de groffere variant. Magere snippers vormen de basis voor de grove verse worst. Over het algemeen wordt deze worst als vetter ervaren dan een fijne verse worst of saucijs. Niets is minder waar. Door de grovere stukjes spek lijkt de worst vetter. Een grove verse worst kan op dezelfde manier bereid worden als de fijne varianten.

Tip: Laat de worst na het bakken wel even liggen zodat hij tot rust kan komen. Dan verlies je minder sappen wanneer je hem aansnijdt.
€ 2.73
Verse varkens worst fijn
Verse varkens worst fijn
Het product Verse varkens worst fijn is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De snippers die overblijven van het bewerken van het varkensvlees worden gekruid en gezouten en vervolgens gemalen. Na het malen wordt het deeg in een varkensdarm afgestopt. De worst wordt daarna aan de uiteinden dichtgebonden met speciaal worsttouw.

Haal de worst voor het bereiden even uit de koelkast en laat hem op temperatuur komen. Dan is de kans op het springen van de varkensdarm een stuk kleiner. Ook is het mogelijk om de worst heel even in bijna kokend water te leggen. De darm wordt dan wit en ook wat stugger waardoor hij niet zo snel scheurt. Laat de worst niet te lang in het warme water liggen want dan wordt de darm heel stug en taai. Droog de worst wel even af voor je gaat bakken.
€ 2.73
Spare-ribs
Spare-ribs
Het product Spare-ribs is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De spareribs zoals wij die tegenwoordig eten worden veelal gesneden van de magere buik of van de ribbetjes die op de karbonadestrook aanwezig zijn.. Bij de ribbetjes van de varkensbuik wordt het overtollige spek verwijderd waardoor alleen de botjes met een lekkere laag vlees overblijven.
Onze Spareribs zijn vers voor u gesneden en worden zonder kruiden of marinade aangeboden.

Basis Bereiding

Haal de spareribs een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Om lekkere malse spareribs te bereiden, moet je de spareribs eerst voorkoken. Kook de spareribs ongeveer 45 minuten in zout water. De spareribs moeten net onder staan. Laat de spareribs goed uitlekken.
Dep de spareribs vlak voor het bakken droog met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden
Verhit op hoog vuur een braadmiddel in een koekenpan en wacht tot dit bruin kleurt.
Braad de spareribs in 2 minuten rondom bruin. Zet de spareribs vervolgens nog een kwartiertje in de oven. Maak nu de marinade van bijvoorbeeld: chilisaus, ketjap en honing. Haal de spareribs voor de laatste 2 minuten uit de oven en smeer ze in met de marinade. Zet de spareribs met marinade nog 2 minuten in de oven. Door de marinade pas op het laatst op het vlees te smeren voorkom je dat je marinade of kruiden verbranden. Eet smakelijk!
€ 10.50
Buikspek met zwoerd
Buikspek met zwoerd
Het product Buikspek met zwoerd is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Spek vinden we bij het varken zowel op de rug als op de buik. Rugspek bestaat hoofdzakelijk uit vet terwijl buikspek meer vlees bevat.
Het buikspek met zwoerd van onze buitenvarkens is mooi gekleurd en niet te vet.
Zwoerd is het krokant velletje dat bij de bereiding veel smaak afgeeft. Of u het na de bereiding opeet is aan u.

Een perfect stuk vlees om op vele manieren te gebruiken. Bakken, uit de oven, op de BBQ, om te roken en niet te vergeten een heerlijke toevoeging aan een maaltijdsoep of stamppot. . Laat uw fantasie de vrije loop, pekel, kruid, rub of marineer het buikspek dit op uw eigen manier.

Vlees van robuuste buitenvarkens is steviger qua bite en donkerder van kleur en rijker van smaak.

De biggen worden op de boerderij geboren en groeien op bij hun moeder, wanneer de koude in de winter het toestaat leven de varkens het gehele jaar buiten in de weide en modderpoel met vijver. Natuurlijk hebben zij buiten ook een heerlijk verblijf waar ze naar eigen keuze binnen lekker kunnen luieren en slapen.
€ 4.38
Procureur zonder been
Procureur zonder been
Het product Procureur zonder been is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De procureur of varkensnek wordt gesneden uit de voorbout. Varkensnek is een geliefd stuk voor rollades.

Procureur is minder duur, maar wel zeer sappig en daarom heerlijk als braadstuk met maximale smaak. Lekker lang laten garen, dan is de procureur op zijn best.

Ook is het de basis van pulled pork, een heerlijke Amerikaanse lekkernij.

Basis bereiding:

een flinke procureur (500 tot 750 gram)
150 gram boter
2 dl water
2 eetlepels olijfolie
peper
zout
Bereiding:

Zorg ervoor dat de procureur voor het braden op kamertemperatuur is, dus haal het minimaal een half uur voor gebruik uit de koelkast. Dep het vlees met een stuk keukenpapier droog en bestrooi het rondom, naar smaak, met peper en zout. Verwarm de oven voor op 150 graden. Smelt in een braadpan de boter, voeg hier ook de olijfolie aan toe om te voorkomen dat de boter verbrand. Als het schuim van de boter is verdwenen kun je de procureur rondom dichtschroeien. Zodra het vlees rondom dicht is zet je het vuur laag en voeg je voorzichtig het water toe. Sluit de braadpan met een zwaar deksel en plaats het geheel in de oven. Braad het vlees in 30 tot 45 minuten rosé tot gaar. Laat na het braden het vlees nog een 10 minuten rusten in aluminiumfolie.
€ 7.95
Procureur met been ongesneden
Procureur met been ongesneden
Het product Procureur met been ongesneden is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De Procureur is de nek van het Varken. Procureur heeft een donker roze kleur, is overal goed doorregen en heeft geen vet of huid buitenop. De varkensnek is nooit droog en heeft erg veel smaak. Procureur leent zich uitermate goed voor slow cooking. Het vlees wordt hierbij een lange tijd op zeer lage temperatuur gegaard, waarbij het mooi rosé en sappig wordt en tegelijk zijdezacht van structuur blijft.


Basis bereiding:
Ingrediënten:

een flinke procureur (500 tot 750 gram)
150 gram boter
2 dl water
2 eetlepels olijfolie
peper
zout
Bereiding:

Zorg ervoor dat de procureur voor het braden op kamertemperatuur is, dus haal het minimaal een half uur voor gebruik uit de koelkast. Dep het vlees met een stuk keukenpapier droog en bestrooi het rondom, naar smaak, met peper en zout. Verwarm de oven voor op 150 graden. Smelt in een braadpan de boter, voeg hier ook de olijfolie aan toe om te voorkomen dat de boter verbrand. Als het schuim van de boter is verdwenen kun je de procureur rondom dichtschroeien. Zodra het vlees rondom dicht is zet je het vuur laag en voeg je voorzichtig het water toe. Sluit de braadpan met een zwaar deksel en plaats het geheel in de oven. Braad het vlees in 30 tot 45 minuten rosé tot gaar. Laat na het braden het vlees nog een 10 minuten rusten in aluminiumfolie.

Serveren:

Snijd de procureur in dunne plakken en serveer met een saus of jus
€ 6.95
Schouders met bot
Schouders met bot
Het product Schouders met bot is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Varkensschouder (ook bekend als "Boston butt" of "Pork butt") is een stuk vlees van het bovenste deel van de voorpoot van een varken - de "schouder", met andere woorden. De meest toegepaste manieren om het te bereiden is langzaam en geleidelijk zodat het vlees als het ware van het bot afvalt. Ongeacht de bereidingswijze kan dit stuk vlees dienen als hoofdgerecht, broodbeleg of als bijgerecht naast typische zomerse barbecuekost.

Basis bereiding:

Varkensschouder - 1 kg voor 2-3 personen
Olijfolie of plantaardige olie
Zout, peper en andere kruiden/specerijen

De varkensschouder hoort op kamertemperatuur te zijn voor je het gaat bereiden.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius

Plaats het vlees op een rooster boven een bakblik. Gebruik een ovenrooster om er zeker van te zijn dat het vlees niet in het eigen vocht gaart. Een bakblik kan het vocht van het vlees opvangen tijdens het garen – je kunt er naderhand een heerlijke jus van maken.
Plaats het vlees met het vet naar boven op het rek. Terwijl het varkensvlees gaart zal het vet van het vlees smelten en langs het vlees druipen. In wezen bedruipt het vlees zichzelf tijdens het braden.

Kerf het vlees in. Snijdt met een scherp mes een kruislings patroon in de bovenkant van de varkensschouder. Dit dient om het vocht uit het vlees te laten stromen waarbij het vlees zichzelf bedruipt tijdens het braden, en de kruiden kunnen dieper inwerken op het vlees.
Bestrooi het varkensvlees met je favoriete kruidenmix, marinade of paneer.
Lukt het niet om de kruiden te laten "plakken", wrijf dan de varkensschouder eerst in met een dunne laag olijfolie.

Grill de varkensschouder ongeveer 1 uur per pond vlees. Varkensschouder is het best wanneer het lang en op een lage temperatuur wordt klaargemaakt. Verlaag de temperatuur als je het gevoel hebt dat het vlees bruin lijkt te worden – veel recepten geven een temperatuur aan van 160 in plaats van 180 graden Celsius.
Een algemene regel is dat wanneer de varkensschouder klaar is het vel krokant moet zijn en de temperatuur aan de binnenkant 70-85 graden Celsius heeft bereikt, en dat het bot en vlees los zit wanneer je het probeert te bewegen en heen en weer schudt.

Laat het vlees ongeveer 10 tot 15 minuten rusten voor je het gaat verdelen.
€ 3.48
Rib Roast
Rib Roast
Het product Rib Roast is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Een rib roast is een rib-eye aan één stuk met het been er nog aan. Het been zorgt voor een intensere smaakbeleving van het vlees. Wat het de rib roast zo smaakvol maakt is de marmering van het vlees. Tevens komt de rib roast uit een deel van het varken wat richting de voorvoet gaat. Dit deel heeft meer bewogen en is zo voller van smaak.

Een mogelijke bereiding:

Haal de rib-roast 1 uur voordat het vlees de barbecue op gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
Smeer de rib-roast rondom in met olijfolie en bestrooi met grof zeezout en gemalen peper.
Zorg dat de barbecue een temperatuur heeft bereikt van 230 ℃ en leg de rib-roast met de botten naar benden op het rooster en doe de deksel op de barbecue.
Na 20 minuten laat je de temperatuur zakken naar 190 ℃.
Rib-roast kun je gewoon rare eten, dan is het klaar als het een kerntemperatuur heeft van 50 ℃. Dit kan je meten met een kerntemperatuurmeter.
Voor medium-rare, zorg voor een kern van 55 ℃.
Haal de rib-roast van de barbecue en laat het vlees nog circa 20 minuten rusten onder aluminiumfolie.
De kerntemperatuur zal nog iets stijgen en de sappen zullen zich door het vlees verdelen waardoor de rib-roast nog sappiger wordt.
€ 4.58
varkensrollade
varkensrollade
Het product varkensrollade is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Rollade is, het woord zegt het al, een opgerold stuk vlees met of zonder vulling. Voor onze rollade wordt zowel doorregen als filet vlees gebruikt. Hierdoor is het vlees extra smakelijk en droogt het niet zo snel uit. De rollade is panklaar, dat wil zeggen dat hij al is gezouten en gekruid. Het vlees is meestal afkomstig is van de buik of schouder.


Haal de varkensrollade ruim een half uur voor het bereiden uit de koelkast. Kruiden is niet nodig. Verhit op hoog vuur het braadmiddel dat u gebruikt in een braadpan.
Leg de varkensrollade in de pan en braad in 2 minuten rondom bruin.
Zet het vuur laag en braad de rollade in ongeveer 40 minuten gaar, met deksel schuin op de pan. Keer de rollade regelmatig om.
Haal de rollade uit de pan en laat 10 minuten rusten op een bord, afgedekt met aluminiumfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd voor het serveren de rollade in plakken. Eet smakelijk!
€ 8.94
Corden Bleu
Corden Bleu
Het product Corden Bleu is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
€ 2.24
grillworst
grillworst
Het product grillworst is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Grilworst is, kort gezegd, een gegrilde gekookte worst. Dat klinkt heel simpel en dat is het eigenlijk ook. Er zijn alleen wat aanpassingen
doorgevoerd aan de manier van produceren, de gebruikte darm (omhulsel) en de samenstelling van de kruiden. De laatste jaren is de grilworst sterk in populariteit gestegen. Onze grilworst heeft een uniek, zeer gewaardeerd recept dat onze slager zelf heeft bedacht.

Grilworst kan zowel koud als licht verwarmd gegeten worden.
€ 8.93
Grillworst met kaas
Grillworst met kaas
Het product Grillworst met kaas is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Grilworst is, kort gezegd, een gegrilde gekookte worst met daaraan toegevoegd kleine stukje kaas. Dat klinkt heel simpel en dat is het eigenlijk ook. Er zijn alleen wat aanpassingen
doorgevoerd aan de manier van produceren, de gebruikte darm (omhulsel) en de samenstelling van de kruiden. De laatste jaren is de grilworst sterk in populariteit gestegen. Onze grilworst heeft een uniek, zeer gewaardeerd recept dat onze slager zelf heeft bedacht.

Grilworst kan zowel koud als licht verwarmd gegeten worden.
€ 8.93
droge metworst
droge metworst
Het product droge metworst is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Voor de afsnijdsels die overbleven na de huisslachting werd een goede bestemming gezocht. Weggooien was namelijk niet aan de orde. Voor een deel werden de afsnijdsels direct opgegeten en voor een deel werd er worst van gemaakt die, door ze te drogen, langer bewaard konden worden. Op die manier had men vroeger ook tijdens de lange en koude wintermaanden een stuk worst ter beschikking

Onze metworst is naar eigen receptuur van onze slager gemaakt... echt top worst, goed van smaak en niet té hard

Nu wordt metworst hoofdzakelijk gebruikt als borrelhapje.
€ 3.71
Boeren leverworst grof
Boeren leverworst grof
Het product Boeren leverworst grof is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
€ 3.82
Shoarma varkensvlees
Shoarma varkensvlees
Het product Shoarma varkensvlees is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
€ 0.44
rookworst varken
rookworst varken
Het product rookworst varken is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Deze verse rookworst maak je gaar door hem in koud water op te zetten en ongeveer 20-25 minten te wellen(garen) in net niet kokend water. Laat het water écht niet teveel borrelen, want dan knapt het velletje van de worst enlopen de overheerlijkie sappen eruit. En...let op, rookworst moet ook rusten onder een laagje folie, de sappen kunnen zich dan verspreiden en dat komt de smaak van deze ambachtelijke rookworst zeker tengoede.
€ 2.73
gerookt spek
gerookt spek
Het product gerookt spek is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Een mooi dondergekleurd stuk spek, precies zoutgenoeg en mooi mager gerookt buikspek vanons eigen buitenvarken. Heerlijk voor uw pannenkoeken, leuk op brood, prima te gebruiken voor uitsmijters, quiche Lorraine enzovoort. Ongesneden, zodat u uw fantasie de vrije loop kunt laten!
€ 7.25
Varkens gehakt
Varkens gehakt
Het product Varkens gehakt is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Het varkens gehakt van onze buitenvarkens is minder vet dan de meeste varkesgehakt soorten. Onze slager maakt het van zorgvuldig geselecteerd mager varkensvlees.. Verser dan vers. Ons gehakt bevat geen toegevoegd vocht. In de pan houdt het zich prima, het gaat niet koken of spetteren in de pan. Heerlijk te gebruiken voor verschillende gerechtern zoals bijvoorbeeld chili con carne en of eigengemaakt spagettisaus. (H)eerlijke gehaktballen of gehaktbrood maken is natuurlijk ook een lekker idee.
€ 0.72
Gehakt Half om Half
Gehakt Half om Half
Het product Gehakt Half om Half is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Een klassieker van de Hollandse keuken. half om half gehakt. Gehakt moet verser dan vers zijn, à la minute gedraaid en verpakt. Ons gehakt is puur en ongekruid. Het gehakt wordt gemaakt van speciaal geselecteerd mager vlees, dat vrij komt bij het uitsnijden van de verschillende vleessoorten als varkenshaas, varkensfilet, entrecote tournedos en ander vlees van de bovenbil. Het bestaat uit 50 % rund- en 50 % varkensvlees.
€ 0.94
bakbloedworst
bakbloedworst
Het product bakbloedworst is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De recepten van Bakbloedworst verschillen per streek. Ook wij hebben een eigen recept. Het vleesmengsel kan zijn vorm krijgen in een darm of gietvorm..

De worst heeft een diameter hebben van maximaal zo'n 10 cm.. U kunt de bloedworst eten in plakken van ongeveer 1 cm dik die in een koekenpan worden gebakken. Tip: Bak een plak appel mee of serveer het met een beetje stroop.

Lekker te eten als tussendoortje of luch maar ook heerlijk bij het hoofdgerecht.
€ 8.21
bakleverworst
bakleverworst
Het product bakleverworst is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
€ 7.13
Hamschijf
Hamschijf
Het product Hamschijf is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Van de varkensschouder die niet wordt uitgebeend worden dikke plakken gesneden. Het been wordt op de juiste plek afgezaagd. Ze worden afgesneden met een rand spek en ook het zwoerd blijft er aan zitten. Het spek maakt de hamlap dan wat minder droog en het been geeft een heel specifieke smaak. Je kunt ze uitstekend bakken in de koekenpan, maar ook op de barbecue of in de snert.

Bekijk ons Kant en Klare Snertpakket
€ 7.25
Bovenbeen
Bovenbeen
Het product Bovenbeen is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Varkens bovenbeen ook wel varkens hips is de bovenpoot van het varken met vlees en huid. Ook wel de zwoerd genoemd. Het is een ideaal stuk vlees voor de bereiding van uw eigen heerlijke erwtensoep. Zie ook ons Snertpakket
€ 6.75
Snert Pakket
Snert Pakket
Het product Snert Pakket is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
OUD HOLLANDSE ERWTENSOEP
Wat handig! Met het snertpakket maak je in een handomdraai een lekkere, verse erwtensoep, die je met trots op tafel kunt zetten. En het mooie is: het pakket bevat precies de juiste hoeveelheden. Geen verspilling, dus.

Ingrediënten van het Snertpakket voor een flinke pan soep:
1 flinke hamschijf
1 rookworst
150 gram gerookt spekZelf nog toevoegen
4 aardappels (naar wens) in dobbelsteentjes

Snertgroenten 1 kg
kant en klaar gesneden of zelf snijden
Inhoud prei, wortel, ui, knolselderij, bladselderij,
1 pond spliterwten
1 pond groene erwten

zout en peper


1. Zet de groene erwten de avond ervoor in de week.
Zet de erwten op met het weekwater.
Leg de hamschijf erin. Laat het geheel aan de kook komen en laat ca. 2 uur zacht
koken (tegen de kook aan) , Schuim regelmatig af.

2. Haal het vlees eruit en snijd het in kleine stukken. Doe het vlees terug in de pan.
Voeg nu de gesneden groenten toe. Laat nog een uur koken. Regelmatig roeren
anders brandt de soep aan.

3. Laat de rookworst in een apart pannetje met water wellen. Vooral niet koken! Is
de worst klaar, snijd hem dan in plakjes en voeg die toe aan de soep.

4. Laat het geheel nog even een kwartier zachtjes door pruttelen.

Proef de soep en maak hem op smaak af met wat zout en peper. Geef bij erwtensoep roggebrood. Dat kunt je besmeren met boter en dan beleggen met het in plakken gesneden spek uit de soep of met de rookworst. Je kunt ook kiezen voor beleggen met katenspek. Eet smakelijk!
€ 12.50