Wil jij ook ouderwets (h)eerlijk vlees eten?

Van rund, kip tot varken en direct van de boer.

  • Direct van de boer, bij u thuis bezorgd (Ook ’s avonds)
  • Een eerlijke prijs voor u én voor de boer
  • Honderden tevreden klanten met een gem. waardering van 9.6
  • Net zo voordelig als in de supermarkt

    Bekijk het volledige aanbod    
SamenEenKoeKopen was reeds te zien in uitgaven van:

Nieuw!!
Nu ook (h)eerlijk Rund-, varkens en kippenvlees apart bestellen

read-on

Vleessoorten

Vergeten vleessoorten

Jodenhaas
Jodenhaas
Het product Jodenhaas is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De jodenhaas heeft zijn naam te danken aan het volgende . De conservatieve joden mogen geen vlees van de runderachtervoet eten. Dat vlees is in hun ogen onrein. Om ze toch van een lekker mals biefstukje te kunnen voorzien ontstond de 'jodenhaas'. Het stukje vlees komt uit de runderschouder en lijkt qua model heel veel op de ossenhaas die uit het achterste deel van een rund komt. Het vlees van onze echte vleeskoe is botermals. Een andere naam is: schouderhaas. In Antwerpen in de diamantbuurt noemen ze deze namaakhaas ook wel diamanthaas.
€ 7.80
longhaas
longhaas
Het product longhaas is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Longhaas is een echte specialiteit. Het behoort tot de "vergeten vleessoorten'. Longhaas heeft een geheel eigen smaak en velen zijn echte liefhebbers. Inmiddels is dit stukje vlees her-ondekt en erg populair.

Voordelig subliem stukje vlees
De longhaas is de spier achter de long en lijkt met wat fantasie een beetje op de ossenhaas. De longhaas is heel eenvoudig te bereiden: even aanbraden en af laten garen (in alluminiunfolie) en klaar is kees.
€ 2.22
tong
tong
Het product tong is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Rundertong ook wel ossentong genoemd. Bestaat uit de tong zonder het strottenhoofd van het rund. Rundertong wordt gegeten in dunne plakjes op de boterham of bij de warme maaltijd.

Omdat de tong een minder gangbaar soort vlees is, hieronder een uitvoerige basis bereidingswijze: Basis, natuurlijk wordt tong in verschillende recepten gebruikt.

Koken

Haal de rundertong 1 uur voordat het vlees de pan in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
Spoel de rundertong goed met water schoon.
Leg de rundertong in de kookpan. Vul de kookpan met water tot dat de rundertong helemaal onder water staat.
Voeg na u smaak enkele kruiden toe. Enkele tips; laurierbladen, peperkorrels, knoflook, ui en oregano.
Kook de rundertong 1,5 uur per kg in de gewone kookpan of ruim een half uur per kg in de snelkookpan.
Laat na het koken de rundertong schrikken in koud water en pel de huid van de rundertong (2 laagjes huid, 2de laag mag je laten zitten).
Snijd de rundertong in dunne plakken en voeg zout en peper toe na u eigen smaak.
Bakken

Kook de tong (zie bereidingswijze koken).
Snijd de tong in dunne plakken.
Verhit de bakpan en smelt de bakboter of verhit de olie in de pan.
Bak de rundertong plakjes bruin in ongeveer 3 minuten.
€ 8.50
Puntborst
Puntborst
Het product Puntborst is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Het voorste deel van de klapstuk heet puntborst. Het stuk bestaat uit twee lagen vlees bovenop elkaar. Kenmerkend is het feit dat de vleesdraad bij beide stukken tegenovergesteld loopt. Het vlees is wat vetter en wordt bij ons vaak gebruikt voor de hutspot of de soep. Net als klapstuk.
€ 14.50
Driehoeksstuk
Driehoeksstuk
Het product Driehoeksstuk is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Het driehoeksstuk is een stuk vlees afkomstig van het dikke deel van de schouder en ligt direkt naast het bloemstuk. Het heeft zijn naam te danken aan de manier waarop het vroeger versneden werd. Bij een vleesras koe weegt dit stukje al snel 1000 gram. Het vlees leent zich uitstekend voor stoofpotten of mager soepvlees. Ook wordt dit vlees wel gebruikt voor tartaar.

Het is een prachtig stuk vlees dat goed tot zijn recht komt in allerlei Oud-Hollandse recepten en langzaam gegaarde schotels.
€ 14.90
Naborst
Naborst
Het product Naborst is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Naborst begint bij de hals en loopt langs de ribben. Het wordt met een stuk rib geleverd. Na stoven heeft het een hele rijke smaak!

Doorregen rollade, doorregen lappen, hacheevlees, gehakt worden ook wel gesneden/gemaakt van naborst.
€ 14.90
Dunne borst
Dunne borst
Het product Dunne borst is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Als vanzelfsprekend bevindt zich de dunne boorst aan de voor-onderkant van het rund doorlopend in de hals. Het vlees heeft een iets grove vezel en is licht doorregen.
Dit maakt het vlees uitermate geschikt voor stoofpotten of soepen.
€ 14.90
Vinkenlap
Vinkenlap
Het product Vinkenlap is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Een langdradig stuk uit de flank (vang) van het rund. Het vlees werd vroeger gewoon door het gehakt gedraaid of in blokjes gesneden voor poulet. Veel later ontdekte men dat je er mooi rundervinken van kon draaien en werd het magere vlees in de tartaar verwerkt.
€ 14.90
Ezeltje
Ezeltje
Het product Ezeltje is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Vlak bij de vinkenlap aan de flank van het rund zit het ezeltje. Dit komt uit de liesstreek. Donker van kleur, met een duidelijk zichtbare draad en een lichte vetdooradering. Het ezeltje is gemakkelijk te bereiden. Rood of rosé, helemaal doorbakken en zelfs gestoofd.

Mogelijk heet het 'ezeltje' omdat iedere ezel het kan maken.
€ 14.90
Muis
Muis
Het product Muis is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De achtermuis is een stuk rundvlees dat zich aan de achterkant van de koe bevindt. Het zit tussen de platte bil en de bovenbil.

Kenmerkend aan achtermuis is dat het vlees erg mager is. Dit maakt achtermuis dan ook een interessant product omklaar te maken.

Uit de achtermuis van een rund wordt onder andere rosbief gesneden, een mager stuk vlees dat redelijk mals is en dun wordt gesneden. Rosbief is een stuk vlees zonder vlies, zeen of vet.
€ 17.50
Picanha Staartstuk
Picanha Staartstuk
Het product Picanha Staartstuk is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De Picanha heet in Nederland staartstuk en is een driehoekig stuk vlees van 1.300 tot ongeveer 1.500 gram met een duidelijke roomwitte vetlaag erboven op. Het vlees komt van de achterkant van de rug boven de staart. Vandaar staartstuk.

Het vlees is een groep spieren die niet heel veel gebruikt wordt door de koe waardoor het vlees geweldig mals is. Het dikkere gedeelte is iets stugger dan het dunne gedeelte wat echt perfect is.
€ 25.35
Bloemstuk
Bloemstuk
Het product Bloemstuk is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Bloemstuk is een stuk vlees afkomstig van het dikke deel van de schouder. Het heeft zijn naam te danken aan de manier waarop het vroeger versneden werd. Bloemstuk is een uit twee lagen gevormd stuk vlees en heeft zowel korte- als lange fijne vezels. Bloemstuk wordt vaak in een adem genoemd met driehoekstuk of driehoekmuis.

Het is een prachtig stuk vlees dat goed tot zijn recht komt in allerlei Oud-Hollandse recepten en langzaam gegaarde schotels.
€ 14.90
Deksel
Deksel
Het product Deksel is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De deksel van het rund is een deel van de bovenbil. De binnenkant van het vlees is mooi mager met als buitenkant een klein vetlaagje. De bovenbil heeft een lange, fijne vezel en is halfhard van structuur. Het bevat weinig vet en weinig bindweefsel. Het vlees van de bovenbil is daarom geschikt voor snelle bereiding op hoge temperatuur (braden, suateren, rollade).
€ 14.90
Schoudermuis
Schoudermuis
Het product Schoudermuis is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De schoudermuis is een langwerpig stuk vlees die, de naam zegt het al, onder het schouderblad ligt. Deze muis is een prachtig mager stuk vlees dat door onze slager gebruikt wordt voor rosbief.
€ 14.90
Bavette
Bavette
Het product Bavette is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Dit stuk is afkomstig uit de zogenaamde ‘vang’ een stuk werkvlees aan de onderkant van de koe en wordt ook wel een vanglap genoemd. Doordat het hard heeft moeten werken, heeft het een wat grovere structuur, maar des te meer smaak. Taai is het allesbehalve, je moet er alleen iets harder op kauwen.

Doordat bavette ontzettend veel smaak heeft, hoef je er maar weinig mee te doen. Kort aangebraden in een klontje boter met een beetje peper en zout steelt hij de show aan tafel, en al helemaal wanneer je het na het bakken tien minuutjes laat rusten in een oven op 100 graden. Snijd het vlees op de draad dus niet met de draad mee.
€ 3.12