Wil jij ook ouderwets (h)eerlijk vlees eten?

Van rund, kip tot varken en direct van de boer.

  • Direct van de boer, bij u thuis bezorgd (Ook ’s avonds)
  • Een eerlijke prijs voor u én voor de boer
  • Honderden tevreden klanten met een gem. waardering van 9.6
  • Net zo voordelig als in de supermarkt

    Bekijk het volledige aanbod    
SamenEenKoeKopen was reeds te zien in uitgaven van:

Nieuw!!
Nu ook (h)eerlijk Rund-, varkens en kippenvlees apart bestellen

read-on

Vleessoorten

Stoofvlees

Runderlap
Runderlap
Het product Runderlap is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De doorregen runderlap wordt gesneden van de hals met onderrib. De onderrib zit tussen de hals en de fijne rib. De onderrib heeft een fijne vezel en is omgeven door een dunne vetlaag. Het vlees is wat groffer en losser van structuur.
Het is smaakvol stevig vlees. Alom bekend als
€ 4.38
riblap
riblap
Het product riblap is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Een riblap is een samenvattende naam voor zowel fijne- als dikke rib.

Mager rundvlees, afkomstig van de voorvoet van het rund. Het vlees heeft een korte, fijne tot middelfijne vleesdraad en bevat weinig bindweefsel. Uitermate geschikt voor langzaam gegaarde gerechten. Slow cooking op zijn fijnst.

Riblappen in Braadpan leggen en even bruin laten worden aan beide kanten. Warm water toevoegen zodat het vlees net onder staat. Peper, zout (je kunt een laurierblaadje) toevoegen. Vlees 3 1/2 uur laten sudderen en zo nu en dan even keren. Ook zorgen dat het vlees onder het vocht blijft, dus af en toe wat warm water toevoegen
€ 2.92
stooflappen
stooflappen
Het product stooflappen is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Stooflappen, echt suddervlees. Dit is de benaming voor vlees dat op laag vuur gedurende lange tijd gegaard wordt om het mals te maken. Doordat de structuur van rundvlees uit vezels bestaat, valt het na het sudderen in draden uit elkaar.

Het vlees wordt gewoonlijk eerst aangebraden, en kan dan met water gestoofd worden, maar ook naar eigen smaak met wijn of bier. Vaak moet tijdens het sudderen het vocht af en toe bijgevuld worden. Soms worden er andere ingrediënten met het vlees meegestoofd voor de smaak of om het vlees mals te maken, zoals uien, een tomaat, laurierblaadjes of kruidnagels.
€ 2.19
klapstuk
klapstuk
Het product klapstuk is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Mooi stuk Vlees dat wordt afgewisseld met vetlagen en vliezen. Sommige delen mooi dooraderd met vet. Toepassingen Om te stoven als stoofvlees, als rollade maar is ook lekker in de hutspot.

Kenmerken:

Textuur: Veel bindweefsel.
Stevigheid: Halfhard.
Structuur: Grove vezels.
€ 6.04
hacheevlees
hacheevlees
Het product hacheevlees is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Hachee/stoofvlees. Hacheevlees is gesneden van de onderrib (hals). Het vlees heeft een langere bereidingstijd nodig om gaar en zacht te worden. Hachee is een gerecht dat voldoet aan die eisen, en bevat ingrediënten waardoor het vlees mooi tot zijn recht komt. Natuurlijk ,unt u dit vlees ook prima voor andere schoofgerechten gebruiken.


Hachee is een traditioneel stoofgerecht op basis van blokjes rundvlees, uien en zuur (meestal azijn of wijn).
€ 4.25
Sucadelappen
Sucadelappen
Het product Sucadelappen is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Door heerlijke stuk vlees is afkomstig uit de runder-schouder. Na het stoven is deze vlees heerlijk zacht en gaar en lijkt op sukade. Vandaar de naam .

Ouderwetse tip: leg een plakje ontbijtkoek in de jus.... heerlijk!
€ 2.74
Stoof rollade
Stoof rollade
Het product Stoof rollade is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Houdt u van draadjes vlees? Dan is dit 'je van het".

Eerst het vlees even op kamertemperatuur laten komen. Leg de rollade in de pan en braad hem rondom mooi bruin. Voeg dan de wijn en eventueel wat water toe. Verwarm deze vloeistoffen dan schrikt het vlees niet. Laat de rollade minstens twee uur zacht stoven.

Tijdens het stoven moet de rollade regelmatig gekeerd worden. Na het stoven moet je de rollade, buiten de jus, even laten rusten alvorens hem aan te snijden.
€ 9.77