Wil jij ook ouderwets (h)eerlijk vlees eten?

Van rund, kip tot varken en direct van de boer.

  • Direct van de boer, bij u thuis bezorgd (Ook ’s avonds)
  • Een eerlijke prijs voor u én voor de boer
  • Honderden tevreden klanten met een gem. waardering van 9.6
  • Net zo voordelig als in de supermarkt

    Bekijk het volledige aanbod    
SamenEenKoeKopen was reeds te zien in uitgaven van:

Nieuw!!
Nu ook (h)eerlijk Rund-, varkens en kippenvlees apart bestellen

read-on

Vleessoorten

Ingrediënten. Zó van de boer op uw bord

Gebruiken wij ze niet allemaal? Neem nu kruidenpasta’s, hiermee kunt u in alle eenvoud een gerecht origineel van geur en smaak maken. Hoe mooi zou het zijn dat u weet welke boer aan de andere kant van de wereld voor u aan het werk is geweest? Daarom zijn wij een samenwerking aangegaan met FairTrade Original,



Overeenkomstige belangen

Zoals u weet streven wij o.a. naar een eerlijke prijs voor u én voor de boer, dit komt 100% overeen met de missie van fairtrade:

"Streven naar een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken"

Geef de boer een gezicht

Weten van welke boer de ingrediënten komen die u als vanzelfsprekend in uw gerechten gebruikt. Waar komt de rijst in uw maaltijd precies vandaan, wie heeft er zo hard voor gewerkt en hoe?

100 % traceerbaarheid, daar zijn wij een groot voorstander van, neem ons vlees dat komt direct van de boer bij u op het bord. U zou niet anders willen.

Hoe mooi zou het zijn dat u van de ingrediënten die u dagelijks gebruikt ook de afkomst kent. Fairtrade Original maakt dit mogelijk. Zij zorgen ervoor dat zij de boer die het verbouwd persoonlijk kennen, dat hij of zij een eerlijke prijs ontvangt. Fairtrade probeert betere kansen te creëren door de boeren te leren samen te werken. Prachtig werk!

Zo doet Fairtrade Original dat

  • Het lokaal verbouwen, bereiden en verpakken van producten, dat is het grote doel
  • Fairtrade Original zoekt eerst lokale partners
  • Zij helpen met het ontwikkelen van de recepturen, vaak oude familie
  • recepten
  • Productie in land van herkomst
  • Het verbouwen van kruiden en specerijen gebeurd in een collectief
  • Samen staan de boeren sterk
  • Waar mogelijk wordt biologische teelt geleerd
  • Alle producten zijn lokaal verbouwd maar ook bereid en verpakt

Hun Curry, onze Curry en nu eenvoudig bij u thuis geleverd!

Ontmoet Khun Orapin

  • Woonplaats: Sisaket Thailand
  • Familie: drie volwassen zonen en haar man Sukon
  • Werk: peperboerin en kokkin bij dorpsceremonies en feesten

Het ochtendlicht schijnt in een schuine baan de keuken in. Khun Orapin snijdt zorgvuldig de ingrediënten voor de avondcurry. “Het geheim van een goede curry  is de tijd nemen om alle smaken aan elkaar te laten wennen”, zegt ze. “Ik kook op gevoel….  en mijn gevoel zegt dat er altijd veel verse chilipepers in mogen.”



BBQ Pakketten

BBQ Standaard minute steak-hamburger-bbq worstje
BBQ Standaard minute steak-hamburger-bbq worstje
Het product BBQ Standaard minute steak-hamburger-bbq worstje is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
€ 7.30
 
BBQ Luxe biefstuk-entrecote-bbq worstje
BBQ Luxe biefstuk-entrecote-bbq worstje
Het product BBQ Luxe biefstuk-entrecote-bbq worstje is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Het Luxe BBQ Pakket bestaat uit de volgende vleesproducten:

Een heerlijk BBQ-worstje
Een geweldig malse Entrecote
En een lekkere Biefstuk

Per soort vacuüm verpakt voor het aantal bestelde personen , wel zo handig ;-)
€ 8.87
 
tournedos
tournedos
Het product tournedos is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De tournedos is het meest zachte stukje vlees van het rund. Het wordt gesneden van het middelste gedeelte van de ossenhaas. De ossenhaas is zo zacht omdat het een spier is die geen werk verricht. De tournedos bestaat uit lange haas + kop en heeft soms een lichte vetdooradering.

Toepassingen
Om te bakken, grilleren, roerbakken en barbecueën als tournedos of in zijn geheel.
€ 7.17
 
kogel biefstuk
kogel biefstuk
Het product kogel biefstuk is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Kogelbiefstuk is na de biefstuk van de haas het malste stukje vlees, het is dan ook een luxere biefstuksoort. Deze biefstuk wordt gesneden van de kogel van de bovenbil van een koe, dicht bij het kogelgewicht, vandaar de naam kogel biefstuk.

De kogelbiefstuk heeft een prachtige zeer malse structuur en is kort van draad hierdoor is dus vooral geschikt om snel en heel heet te bakken of te grillen.

In de supermarkt aangeboden biefstuk is meestal machinaal bewerkt, geplet en ruitvormig ingekerfd om het vlees malser te maken. Dat is bij ons niet nodig, deze gerijpte kogelbiefstuk smelt op de tong.
€ 4.25
 
hamburgers
hamburgers
Het product hamburgers is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Meestal wordt het vlees van de borst of de runderrib gebruikt. Het vlees voor de hamburger mag niet al te fijn gemalen worden. Een goed hamburger wordt vaak 2 keer gemalen maar dan door de grover 8 mm plaat. Dat geeft precies de juiste structuur.

Het vlees voor de hamburger moet een bepaald vetgehalte hebben. Het vlees van een Blonde DÁquitaine is niet vet dus ook onze hamburgers zijn niet vet, wel lekker sappig en smaakvol. De hamburgers bevatten geen E-nummers, slechts Peper, zeezout en nootmuskaat. 100 % gluten- en allergenen- vrij.

De hamburger kan als stukje vlees bereid worden in een pan of op de grill/BBQ.
Lekker tussen een broodje met tomaat, uit, bacon, kaas etc. Ook heerlijk als smakelijk stukje vlees bij uw gewone maaltijd.
€ 1.30
 
Bavette
Bavette
Het product Bavette is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Dit stuk is afkomstig uit de zogenaamde ‘vang’ een stuk werkvlees aan de onderkant van de koe en wordt ook wel een vanglap genoemd. Doordat het hard heeft moeten werken, heeft het een wat grovere structuur, maar des te meer smaak. Taai is het allesbehalve, je moet er alleen iets harder op kauwen.

Doordat bavette ontzettend veel smaak heeft, hoef je er maar weinig mee te doen. Kort aangebraden in een klontje boter met een beetje peper en zout steelt hij de show aan tafel, en al helemaal wanneer je het na het bakken tien minuutjes laat rusten in een oven op 100 graden. Snijd het vlees op de draad dus niet met de draad mee.
€ 3.28
 
rib-eye
rib-eye
Het product rib-eye is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De rib-eye steak ook wel gewoon rib eye genoemd is een variant van biefstuk. Het vlees voor een rib eye steak wordt gesneden uit de rib van het rund. Een prachtig licht gemarmerd stuk vlees. Doordat het, in het vlees verweven, vet tijdens het bakken smelt krijgt u een super mals sappig stuk vlees.
Het vlees is zachter dan dat van de lende. Vergelijkbaar met de rib eye is de rib-rack, met als verschil dat het been er bij de ribrack nog in zit. Wie een rib eye steak besteld kan een groot stuk vlees verwachten. Rib eyes zijn ook heerlijk op de barbecue.

Ribeye heeft zijn naam te danken aan het feit deze wordt gesneden van de “eye of the rib”, zoals de buitenkant van de rib ook wel wordt genoemd
€ 5.44
 
Cote de boeuf
Cote de boeuf
Het product Cote de boeuf is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De côte de boeuf is de culinaire benaming voor een ribstuk of rundersteak, het wordt gesneden van de eerste 5-6 ribben van het rund. Ook de rib-eye komt van dit stuk, alleen wordt dan het been eraf gesneden. Van de ribben erna komt de entrecote. De Engelse benaming van côte de boeuf is Primerib, wat al aangeeft dat het om een speciaal stuk vlees gaat.

Het vlees bevat een fijne draad, is zacht en bevat slechts een dun laagje vet. Het vlees wordt voordat u het krijgt eerst gerijpt, waardoor het zachter en voller van smaak wordt. Een côte de boeuf laat zich gemakkelijk bereiden en heeft van zichzelf al genoeg smaak, daarom kunt u het vlees simpel kruiden naar wens en dan genieten maar.
€ 14.44
 
Spare-ribs
Spare-ribs
Het product Spare-ribs is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De spareribs zoals wij die tegenwoordig eten worden veelal gesneden van de magere buik of van de ribbetjes die op de karbonadestrook aanwezig zijn.. Bij de ribbetjes van de varkensbuik wordt het overtollige spek verwijderd waardoor alleen de botjes met een lekkere laag vlees overblijven.
Onze Spareribs zijn vers voor u gesneden en worden zonder kruiden of marinade aangeboden.

Basis Bereiding

Haal de spareribs een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Om lekkere malse spareribs te bereiden, moet je de spareribs eerst voorkoken. Kook de spareribs ongeveer 45 minuten in zout water. De spareribs moeten net onder staan. Laat de spareribs goed uitlekken.
Dep de spareribs vlak voor het bakken droog met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden
Verhit op hoog vuur een braadmiddel in een koekenpan en wacht tot dit bruin kleurt.
Braad de spareribs in 2 minuten rondom bruin. Zet de spareribs vervolgens nog een kwartiertje in de oven. Maak nu de marinade van bijvoorbeeld: chilisaus, ketjap en honing. Haal de spareribs voor de laatste 2 minuten uit de oven en smeer ze in met de marinade. Zet de spareribs met marinade nog 2 minuten in de oven. Door de marinade pas op het laatst op het vlees te smeren voorkom je dat je marinade of kruiden verbranden. Eet smakelijk!
€ 11.80
 
Buikspek met zwoerd
Buikspek met zwoerd
Het product Buikspek met zwoerd is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Spek vinden we bij het varken zowel op de rug als op de buik. Rugspek bestaat hoofdzakelijk uit vet terwijl buikspek meer vlees bevat.
Het buikspek met zwoerd van onze buitenvarkens is mooi gekleurd en niet te vet.
Zwoerd is het krokant velletje dat bij de bereiding veel smaak afgeeft. Of u het na de bereiding opeet is aan u.

Een perfect stuk vlees om op vele manieren te gebruiken. Bakken, uit de oven, op de BBQ, om te roken en niet te vergeten een heerlijke toevoeging aan een maaltijdsoep of stamppot. . Laat uw fantasie de vrije loop, pekel, kruid, rub of marineer het buikspek dit op uw eigen manier.

Vlees van robuuste buitenvarkens is steviger qua bite en donkerder van kleur en rijker van smaak.

De biggen worden op de boerderij geboren en groeien op bij hun moeder, wanneer de koude in de winter het toestaat leven de varkens het gehele jaar buiten in de weide en modderpoel met vijver. Natuurlijk hebben zij buiten ook een heerlijk verblijf waar ze naar eigen keuze binnen lekker kunnen luieren en slapen.
€ 4.60
 
Procureur zonder been
Procureur zonder been
Het product Procureur zonder been is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De procureur of varkensnek wordt gesneden uit de voorbout. Varkensnek is een geliefd stuk voor rollades.

Procureur is minder duur, maar wel zeer sappig en daarom heerlijk als braadstuk met maximale smaak. Lekker lang laten garen, dan is de procureur op zijn best.

Ook is het de basis van pulled pork, een heerlijke Amerikaanse lekkernij.

Basis bereiding:

een flinke procureur (500 tot 750 gram)
150 gram boter
2 dl water
2 eetlepels olijfolie
peper
zout
Bereiding:

Zorg ervoor dat de procureur voor het braden op kamertemperatuur is, dus haal het minimaal een half uur voor gebruik uit de koelkast. Dep het vlees met een stuk keukenpapier droog en bestrooi het rondom, naar smaak, met peper en zout. Verwarm de oven voor op 150 graden. Smelt in een braadpan de boter, voeg hier ook de olijfolie aan toe om te voorkomen dat de boter verbrand. Als het schuim van de boter is verdwenen kun je de procureur rondom dichtschroeien. Zodra het vlees rondom dicht is zet je het vuur laag en voeg je voorzichtig het water toe. Sluit de braadpan met een zwaar deksel en plaats het geheel in de oven. Braad het vlees in 30 tot 45 minuten rosé tot gaar. Laat na het braden het vlees nog een 10 minuten rusten in aluminiumfolie.
€ 9.90
 
Procureur met been ongesneden
Procureur met been ongesneden
Het product Procureur met been ongesneden is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De Procureur is de nek van het Varken. Procureur heeft een donker roze kleur, is overal goed doorregen en heeft geen vet of huid buitenop. De varkensnek is nooit droog en heeft erg veel smaak. Procureur leent zich uitermate goed voor slow cooking. Het vlees wordt hierbij een lange tijd op zeer lage temperatuur gegaard, waarbij het mooi rosé en sappig wordt en tegelijk zijdezacht van structuur blijft.


Basis bereiding:
Ingrediënten:

een flinke procureur (500 tot 750 gram)
150 gram boter
2 dl water
2 eetlepels olijfolie
peper
zout
Bereiding:

Zorg ervoor dat de procureur voor het braden op kamertemperatuur is, dus haal het minimaal een half uur voor gebruik uit de koelkast. Dep het vlees met een stuk keukenpapier droog en bestrooi het rondom, naar smaak, met peper en zout. Verwarm de oven voor op 150 graden. Smelt in een braadpan de boter, voeg hier ook de olijfolie aan toe om te voorkomen dat de boter verbrand. Als het schuim van de boter is verdwenen kun je de procureur rondom dichtschroeien. Zodra het vlees rondom dicht is zet je het vuur laag en voeg je voorzichtig het water toe. Sluit de braadpan met een zwaar deksel en plaats het geheel in de oven. Braad het vlees in 30 tot 45 minuten rosé tot gaar. Laat na het braden het vlees nog een 10 minuten rusten in aluminiumfolie.

Serveren:

Snijd de procureur in dunne plakken en serveer met een saus of jus
€ 7.30
 
Rib Roast
Rib Roast
Het product Rib Roast is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De ribroast is een heerlijk stukje vlees om per rib te bakken of aan een stuk te garen. Dit stuk vlees kan zowel van het varken, lam, kalf of het rund geleverd worden.
€ 4.81
 
BBQ worstjes
BBQ worstjes
Het product BBQ worstjes is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
€ 1.42
 
Picanha Staartstuk
Picanha Staartstuk
Het product Picanha Staartstuk is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De Picanha heet in Nederland staartstuk en is een driehoekig stuk vlees van 1.300 tot ongeveer 1.500 gram met een duidelijke roomwitte vetlaag erboven op. Het vlees komt van de achterkant van de rug boven de staart. Vandaar staartstuk.

Het vlees is een groep spieren die niet heel veel gebruikt wordt door de koe waardoor het vlees geweldig mals is. Het dikkere gedeelte is iets stugger dan het dunne gedeelte wat echt perfect is.
€ 17.75