Chat with us, powered by LiveChat

Wil jij ook ouderwets (h)eerlijk vlees eten?

Van rund, kip tot varken en direct van de boer.

  • Direct van de boer, bij u thuis bezorgd (Ook ’s avonds)
  • Een eerlijke prijs voor u én voor de boer
  • Honderden tevreden klanten met een gem. waardering van 9.6
  • Net zo voordelig als in de supermarkt

    Bekijk het volledige aanbod    
SamenEenKoeKopen was reeds te zien in uitgaven van:

Nieuw!!
Nu ook (h)eerlijk Rund-, varkens en kippenvlees apart bestellen

read-on

Vleessoorten

Vlees en Wijn: een geweldig duo.

Wist u dat er in Twente ook wijnvelden zijn?
Wijngaard Hof van Twente, inderdaad een échte Wijnboer uit onze regio.

Deze 20 jaar oude wijngaard staat internationaal bekend om kwalitatief hoogstaande wijnen van eigen ‘Twentse’ grond. Wij zijn echt blij met onze samenwerking.

Bekijk ons (H)eerlijke wijn assortiment en bestel een flesje wijn bij uw vlees.

‘Ie könt de leefde preuven in het glas’
Herman Finkers

Overeenkomstige belangen

Zoals u weet streven wij o.a. naar een eerlijke prijs voor u én voor de boer, dit komt 100% overeen met de missie van fairtrade:

"Streven naar een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken"

Geef de boer een gezicht

Weten van welke boer de ingrediënten komen die u als vanzelfsprekend in uw gerechten gebruikt. Waar komt de rijst in uw maaltijd precies vandaan, wie heeft er zo hard voor gewerkt en hoe?

100 % traceerbaarheid, daar zijn wij een groot voorstander van, neem ons vlees dat komt direct van de boer bij u op het bord. U zou niet anders willen.

Hoe mooi zou het zijn dat u van de ingrediënten die u dagelijks gebruikt ook de afkomst kent. Fairtrade Original maakt dit mogelijk. Zij zorgen ervoor dat zij de boer die het verbouwd persoonlijk kennen, dat hij of zij een eerlijke prijs ontvangt. Fairtrade probeert betere kansen te creëren door de boeren te leren samen te werken. Prachtig werk!

Zo doet Fairtrade Original dat

  • Het lokaal verbouwen, bereiden en verpakken van producten, dat is het grote doel
  • Fairtrade Original zoekt eerst lokale partners
  • Zij helpen met het ontwikkelen van de recepturen, vaak oude familie
  • recepten
  • Productie in land van herkomst
  • Het verbouwen van kruiden en specerijen gebeurd in een collectief
  • Samen staan de boeren sterk
  • Waar mogelijk wordt biologische teelt geleerd
  • Alle producten zijn lokaal verbouwd maar ook bereid en verpakt

Hun Curry, onze Curry en nu eenvoudig bij u thuis geleverd!

Ontmoet Khun Orapin

  • Woonplaats: Sisaket Thailand
  • Familie: drie volwassen zonen en haar man Sukon
  • Werk: peperboerin en kokkin bij dorpsceremonies en feesten

Het ochtendlicht schijnt in een schuine baan de keuken in. Khun Orapin snijdt zorgvuldig de ingrediënten voor de avondcurry. “Het geheim van een goede curry  is de tijd nemen om alle smaken aan elkaar te laten wennen”, zegt ze. “Ik kook op gevoel….  en mijn gevoel zegt dat er altijd veel verse chilipepers in mogen.”



WILD – het ultieme stukje scharrel vlees

Ons assortiment Nederlands Wild is, afkomstig van de Veluwe. Dit is bijzonder omdat het meeste wild in Nederland gegeten, afkomstig is uit elders in Europa of daarbuiten. Deze Nederlandse dieren zijn niet gefokt maar worden door jagers geschoten om de populatie in stand te houden.

Wild leeft in alle vrijheid en zoekt zijn eigen voedsel. Ze hebben daardoor een zeer veelzijdig dieet dat bestaat uit planten, kruiden en gewassen. Deze combinatie maakt dat het vlees puur en mals met een authentieke smaak.

Ook ons wild is vers, niet eerder ingevroren en wordt per portie vacuüm verpakt geleverd. De Klant en Klare gerechten zijn ook vers en worden in een bakje (500 gram) geleverd.

Herten Ragout
Herten Ragout
Het product Herten Ragout is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
€ 11.25
 
Hazenpeper
Hazenpeper
Het product Hazenpeper is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
€ 11.25
 
Hertenbiefstuk
Hertenbiefstuk
Het product Hertenbiefstuk is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Hertenbiefstuk is het haasje van het hert. Het is het malste stukje vlees van het hert en heeft een lichte wildsmaak.

Laat de hertenbiefstuk een halfuur voor het bakken op kamertemperatuur komen. Peper en zout kort voor het bakken toevoegen.
De boter of olie goed verhitten in de pan en de hertenbiefstuk kort aan beide zijden dichtschroeien, tot er een mooi bruin kleurtje ontstaat.
Op lage temperatuur 1 á 2 minuten per kant verder bakken onder voortdurend bewegen met een lepel of spatel.
Na het bakken de biefstukken uit de pan nemen en in aluminiumfolie ingepakt ten minste 8-10 minuten laten rusten.

Bij gebruik, kerntemperatuurmeter : 55 graden aanhouden

Dit wild is leeft in de vrije natuur.
Het vlees natuurlijk vrij van antibiotica en is door de vrije beweegruimte het ultieme stukje scharrelvlees.
€ 5.84
 
Hertensucade
Hertensucade
Het product Hertensucade is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
U kent de sucadelapjes van het rund zeker wel, nu het hert heeft eenzelfde stuk vlees gekenmerkt door de typerende zeen die er middendoor loopt over de hele lengte. Het is echt een mooi stukje vlees met zijn eigen tyerende smaak. De hertensucade kan ook bijzonder goed low en slow bereid worden. Hierdoor wordt het vlees nog malser en sappiger. Heerlijk.

Hertensucade is zacht en mager en het heeft een mooie roodbruine kleur. Het is een exclusief stukje wild. U kan het klaarmaken in de oven maar ook op de BBQ.

Dit wild is leeft in de vrije natuur.
Het vlees natuurlijk vrij van antibiotica en is door de vrije beweegruimte het ultieme stukje scharrelvlees.

Basis bereiding: buitenkant licht aanbraden en daarna langzaam laten doorgaren op laag vuur voor ongeveer 2,5 uur.
€ 10.47
 
Hertenpicanha
Hertenpicanha
Het product Hertenpicanha is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Ook het hert heeft een picanha. Het is een driehoekig stuk vlees met een lichte vetlaag erboven op. Het vlees komt van de achterkant van de rug boven de staart. Vandaar staartstuk.


Bereiding in de oven of BBQ

1 laat het vlees rustig op kamertemperatuur kom. Haal het ca een half uur voor bereiding uit de koelkast
2 wrijf de buitenkant is met peper en zout, of breng het op smaak met kruiden of een speciale rub
3 verwacht de oven of BBQ tot 150 graden °C
4 leg het vlees in de oven of BBQ, stel de kerntemperatuur in op ca 38 graden
5 haal het vlees uit de oven of BBQ en laat het rusten in aluminium folie.
6 na ca 15 minuten rusten is het vlees perfect qua smaak en malsheid

Dit wild is leeft in de vrije natuur.
Het vlees natuurlijk vrij van antibiotica en is door de vrije beweegruimte het ultieme stukje scharrelvlees.
€ 7.59
 
Hertenpoulet
Hertenpoulet
Het product Hertenpoulet is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Het hertenvlees van Veluws Edelhert is van de meest geweldige kwaliteit. Deze dieren hebben een goed leven in de vrije natuur en zoeken zelf hun maaltje bij elkaar. Het hertenvlees is rijk en kruidig, de kleur is mooi donkerrood, de structuur fijn en de geur stevig.


Hertenpoulet leent zich fantastisch als stoofvlees voor wildschotels of voor het trekken van wildbouillon.

Dit wild is leeft in de vrije natuur.
Het vlees natuurlijk vrij van antibiotica en is door de vrije beweegruimte het ultieme stukje scharrelvlees.
€ 5.06
 
Hertenschouderrollade
Hertenschouderrollade
Het product Hertenschouderrollade is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Het staat bekend om het magere malse vlees met een lichte wildsmaak.
Hiervan heeft onze poelier een geweldige rollade gemaakt.
Overheerlijk gekruid en klaar voor bereiding.

Hertenrollade: buitenkant aanbraden en daarna in de oven of braadpan langzaam garen tot een kerntemperatuur van 64 graden

Voor elk soort vlees dat 'slow' gebraden wordt, dus met een oventemperatuur van max. 100 graden C, geldt dat het niet erg is als het vlees langer in de oven staat.
Eventueel kan u de temperatuur naar 70 graden C terug draaien. Zo droogt het vlees niet uit en blijft de kerntemperatuur gelijk. De kerntemperatuur van hert is 55-60 (rosé) en 65 (gaar) Dit kan u bepalen door er een vleesthermometer in te steken, in het dikste gedeelte (in het midden).
u moet dus wel opletten als je het vlees rosé wilt houden, want hij gaart gewoon door tot 70 en dan is hij niet rosé meer.

Dit wild is leeft in de vrije natuur.
Het vlees natuurlijk vrij van antibiotica en is door de vrije beweegruimte het ultieme stukje scharrelvlees.
€ 24.90
 
Wildzwijnsbiefstuk
Wildzwijnsbiefstuk
Het product Wildzwijnsbiefstuk is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
De biefstuk van het wilde zwijn is steviger en heeft een fijnere structuur dan varkensvlees. De smaak van wildzwijn is veel voller. Doordat de wilde zwijnen op de Veluwe niet meer mogen worden bijgevoerd is de smaak enorm vooruitgegaan. Het wildzwijn heeft een gevarieerd dieet van onder andere gras, eikels, noten, kruiden, paddenstoelen, en wortels van allerlei planten. Hierdoor krijgt de wildzwijn een uitgesproken wildsmaak.

Deze biefstukken van het wilde zwijn hoeft u maar 3 min. aan iedere kant te bakken.

Bijvoorbeeld:
Bestrooi de wild zwijnbiefstukjes met wildkruiden. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de biefstukjes aan beide zijden bruin (reken ca. 3 minuten aan iedere kant). Neem de biefstukjes uit de pan en serveer ze op verwarmde borden. Voeg de slagroom aan de bakboter toe en verhit het geheel al roerende. Voeg de noten toe en maak de saus op smaak af met peper.

Dit wild is leeft in de vrije natuur.
Het vlees natuurlijk vrij van antibiotica en is door de vrije beweegruimte het ultieme stukje scharrelvlees.
€ 5.67
 
Wildzwijnpoulet
Wildzwijnpoulet
Het product Wildzwijnpoulet is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
In blokjes gesneden stukjes wildzwijn.
Het vlees van het wildzwijn is een ultiem stukje vlees met een herkenbare smaak en geschikt voor vele toepassingen. wildzwijn poulet is ideaal voor een stoofgerecht.

Het wildzwijn dat wij verkopen leeft op de Veluwe.
Wild zoekt zijn eigen voedsel. Ze hebben een veelzijdig dieet dat bestaat uit verschillende planten, kruiden, en gewassen. Door dit veelzijdige dieet krijgt het vlees zijn authentieke smaak.

Dit wild is leeft in de vrije natuur.
Het vlees natuurlijk vrij van antibiotica en is door de vrije beweegruimte het ultieme stukje scharrelvlees.
€ 5.15
 
Wildzwijnschouderrollade
Wildzwijnschouderrollade
Het product Wildzwijnschouderrollade is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Heerlijke gekruide wild zwijn rollade van circa 800 gram met speciale wild kruiden

Het vlees van het wild zwijn is een ultiem stukje vlees met een herkenbare smaak
Het wild zwijn vlees dat wij verkopen leeft op de Veluwe.
Wild zoekt zijn eigen voedsel. Ze hebben een veelzijdig dieet dat bestaat uit verschillende planten, kruiden, en gewassen. Door dit veelzijdige dieet krijgt het vlees zijn authentieke smaak.

Dit wild is leeft in de vrije natuur.
Het vlees natuurlijk vrij van antibiotica en is door de vrije beweegruimte het ultieme stukje scharrelvlees.

puur de basis bereiding: Buitenkant aanbraden en daarna in de oven of braadpan langzaam garen tot een kerntemperatuur van 60-63 graden (medium) of 70 graden (well done)

Een lekker basis recept:
1 wildzwijn schouderrollade
zout, peper, 80 g boter
50 g mager blokjes gerooksspek
2 sjalotjes, fijngesneden
100 g knolselderij, in kleine blokjes
1 dl rode port
1 1/2 dl rode wijn
1 blaadje laurier, 5 jeneverbessen, 2 kruidnagels
2 teentjes knoflook, geplet
4-6 dl wildfond
1-2 el mosterd

De rollade is al heerlijk gekruid dus u kan de rollade rondom bruin aanbraden in 40 g boter. Voeg dan de spekblokjes, sjalotjes en knolselderij toe en bak dit ca. 5 min. mee. Nu de port en wijn erbij schenken en tot slot laurier, jeneverbessen, kruidnagels en knoflook toevoegen. Vuur lager zetten en de rollade met gesloten pan ca. 2 uur sudderen. Schenk dan de wildfond erbij en laat het vlees in open pan nog ca. 30 min. garen.

Dan is het zover, haal de rollade uit de pan en houd deze warm. Zeef de saus en druk de groenten goed uit. Laat de saus eventueel nog iets inkoken en roer er vlak voor serveren 40 g boter en mosterd door. Laat de saus nu niet meer koken en breng hem op smaak met zout en peper.
€ 22.95
 
Reebiefstuk
Reebiefstuk
Het product Reebiefstuk is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Reebiefstuk is echt een delicatesse; zacht van smaak en mals als de beste biefstuk. Natuurlijk ook nog eens 100% natuur. Biefstuk van Ree is een ware traktatie: malser dan goede biefstuk, fijn van smaak en structuur. 100% puur natuur en makkelijk te bereiden.

Het vlees van het ree is een ultiem stukje vlees met een herkenbare smaak en geschikt voor vele toepassingen. ree poulet is ideaal voor een stoofgerecht of om wild soep mee te maken.

Het reevlees dat wij verkopen leeft op de Veluwe.
Wild zoekt zijn eigen voedsel. Ze hebben een veelzijdig dieet dat bestaat uit verschillende planten, kruiden, en gewassen. Door dit veelzijdige dieet krijgt het vlees zijn authentieke smaak.

Dit wild is leeft in de vrije natuur.
Het vlees natuurlijk vrij van antibiotica en is door de vrije beweegruimte het ultieme stukje scharrelvlees.
€ 8.55
 
Reepoulet
Reepoulet
Het product Reepoulet is toegevoegd aan uw mandje.
Wijzig mandje
Dit in het juiste formaat gesneden reevlees is een ideale basis voor een wildgerecht. Het vlees is mager en fijn van structuur. Het vlees van het ree is een ultiem stukje vlees met een herkenbare zachte wildsmaak.

Bereiding: In een goed hete pan, bakmiddel laten smelten en het reevlees om en om snel bruin bakken, zo blijft het vlees mooi sappig en mals.

Het reevlees dat wij verkopen leeft op de Veluwe.
Wild zoekt zijn eigen voedsel. Ze hebben een veelzijdig dieet dat bestaat uit verschillende planten, kruiden, en gewassen. Door dit veelzijdige dieet krijgt het vlees zijn authentieke smaak.

Dit wild is leeft in de vrije natuur.
Het vlees natuurlijk vrij van antibiotica en is door de vrije beweegruimte het ultieme stukje scharrelvlees.
€ 6.87